Evenementen fotografie

plusjes lichtblauw

Event fotografie

Evenementen fotografie of ook wel Event fotografie is een specialisatie binnen de fotografie die zich richt op het vastleggen van momenten en sfeer tijdens verschillende evenementen. Dit kunnen diverse gelegenheden zijn, zoals bruiloften, feesten, concerten, conferenties, sportevenementen, beurzen, (food)festivals en meer. Het doel van evenementenfotografie is om de essentie en emoties van het evenement vast te leggen, zodat de deelnemers en organisatoren later kunnen terugkijken op de bijzondere momenten.

Het gaat om het vastleggen van spontane momenten, het vasthouden van de sfeer en het vertellen van het verhaal van het evenement door middel van beelden. Hierbij moet snel gereageerd worden op veranderende situaties, variërende lichtomstandigheden en verschillende omgevingen. Naast het vastleggen van de hoogtepunten, worden portretten gemaakt van deelnemers, details van de locatie vastgelegd en de algemene ambiance vastgelegd.

De foto’s die tijdens evenementenfotografie worden gemaakt, kunnen worden gebruikt voor herinneringen, promotiemateriaal, sociale media en andere doeleinden. 

Ik begrijp dat elk evenement uniek is en bijzondere momenten heeft die voor altijd vastgelegd moeten worden. Hiervoor begeef ik me onopvallend tussen de gasten van het evenment en ben ik voortdurend aan het observeren. Hierbij leg ik bijzondere momenten haarscherp vast. Ook sfeerimpressies en mooie close-ups zullen hierbij niet ontbreken.

Om goed voorbereid te zijn op een evenement, kom ik ruim op tijd op locatie. Hierbij verken ik de ruimte(s) en bespreek ik de eventuele speciale gebeurtenissen/planning. Na afloop zorg ik dat de nabewerkte beelden uiterlijk 5 werkdagen later geleverd worden.

portfolio evenement fotografie

Wil je jouw evenement ook perfect in beeld gebracht hebben?

4 plusjes lichtblauw